Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Možnosti parkování v okolí Polevska. Upozorňujeme na kontroly Policie ČR

POZOR si dávejte při parkování na Jedličné (P3) a U Kapličky (P6). Policie zde pravidelně kontroluje parkování a došlo i na pokuty. Pokutováni byli řidiči, kteří parkovali podél silnice, kde nebyla zajištěna šířka 6 m na průjezd dvou aut. V případě zaplnění parkoviště na Jedličné (P3) nebo U Kapličky (P6) viz mapka doporučujeme využít parkování v obci Polevsko na návsi za hospodou (P2) - stopa začíná hned za zastávkou a vede na Jedličnou nebo u fotbalového hřiště (P1) - stopa začíná přímo u hřiště směrem na Wachstein a ke Kapličce. NOVĚ je k dispozici zimní parkoviště Pod Jedličnou.

Dostatek místa nabízí parkoviště u Panské skály na Práchni (P7). Problémovou situací s parkováním v okolí Polevska se již zabývají zástupci obcí, Ski Polevsko a policie. V polovině února proběhlo jednání dotčených subjektů. Během roku 2021 je v plánu rozšíření plochy na Jedličné a U Kapličky Nad Polevskem a osazení dopravního značení. Využít můžete i možnosti hromadné dopravy

POZOR si dávejte při parkování na Jedličné (P3) a U Kapličky (P6). Policie zde pravidelně kontroluje parkování a došlo i na pokuty. Pokutováni byli řidiči, kteří parkovali podél silnice, kde nebyla zajištěna šířka 6 m na průjezd dvou aut. V případě zaplnění parkoviště na Jedličné (P3) nebo U Kapličky (P6) viz mapka doporučujeme využít parkování v obci Polevsko na návsi za hospodou (P2) - stopa začíná hned za zastávkou a vede na Jedličnou nebo u fotbalového hřiště (P1) - stopa začíná přímo u hřiště směrem na Wachstein a ke Kapličce. Dostatek místa nabízí parkoviště u Panské skály na Práchni (P7). Problémovou situací s parkováním v okolí Polevska se již zabývají zástupci obcí, Ski Polevsko a policie. V polovině února proběhlo jednání dotčených subjektů. Během roku 2021 je v plánu rozšíření plochy na Jedličné a U Kapličky Nad Polevskem a osazení dopravního značení.

Využít můžete i možnosti hromadné dopravy pro nástupní místa Polevsko (BUS jen o víkendech), Prácheň (BUS), Nové Huti (BUS+VLAK) a Jedlové (VLAK). 

Mapka odstavných ploch je stažení ZDE.

parkovaci-mista--1--page-001zmens.jpg

Obec Polevsko připravila rozšíření odstavných ploch na území obce. Kromě parkoviště na Jedličné (P1) a U Kapličky nad Polevskem (P6), která mají omezenou kapacitu a víkendech se rychle plní, využijte  také tyto plochy přímo na nástupních místech do stopy nebo v bezprostředním okolí lyžařských tratí:

  • P1 na Jedličné mapy.cz/s/merefojela - o víkendech bývá rychle plná odstavná plocha na křižovatce. Ponechejte místo pro otočení vozidla údržby silnic. Podél krajnice na silnici je zakázáno parkovat z důvodu, že při parkování není zajištěna šíře vozovky 6 m na průjezd dvou vozidel. Policie zde provádí namátkové kontroly, ať neplatíte pokutu. Pokud je plocha na Jedličné plná, využijte ideálně P2 u hospody nebo P5 u hřiště. 
  • Nově je k dispozici zimní parkoviště Pod Jedličnou:mapy.cz/s/rajadoheke
  • P2 u hospody a u zastávky v Polevsku mapy.cz/s/famoteheha (stopa začíná hned za autobusovou zastávkou na a dovede vás po necelém 1 km na Jedličnou)
  • P3 u základní školy mapy.cz/s/bomusudeso (tratě jsou upraveny na louce u školy, vstup prolukou mezi domy)
  • P4 u kostela mapy.cz/s/mocutedoko (nástup do stopy od školy nebo je možné dojít pěšky po místní komunikaci k horní stanici vleku)
  • P5 u fotbalového hřiště mapy.cz/s/kodatehuso (stopa začíná na louce u hřiště, kde je rozcestník a vede směrem k Wachsteinu a Kozí farmě, dále Ke Kapličce nebo na Prácheň)
  • dále je možné využít parkoviště na Práchni u Panské skály mapy.cz/s/merefojela (prosím neparkujte u samoobsluhy - znemožňujete příjezd a nákup místních, parkovné u Panské skály stojí pouhých 30 Kč/hod.)

Problémovou situací s parkováním v okolí Polevska se již zabývají zástupci obcí, Ski Polevsko a policie. V polovině února proběhne na místě jednání dotčených subjektů. Během roku 2021 je v plánu rozšíření plochy na Jedličné a U Kapličky Nad Polevskem a osazení dopravního značení. 

fb_img_1612623140174.jpg

 

Portrét

Facebook