Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Nástupní místa do Lužické magistrály s využitím veřejné dopravy

Na základě zvýšené návštěvnosti lyžařských tratí a z důvodu zahlcení parkovišť na nástupních místech jsme pro vás připravili seznam nástupních míst dostupných hromandou dopravou: Polevsko, Prácheň, Okrouhlá, Nová Huť, Svor a Jedlová. Pokud máte možnost, využijte hromadnou dopravu nebo novou službu "lyžařský shuttle" ve spolupráci s LUNA TAXI Nový Bor. 

Na základě zvýšené návštěvnosti lyžařských tratí a z důvodu zahlcení parkovišť na nástupních místech jsme pro vás připravili seznam nástupních míst dostupných hromandou dopravou. Pokud máte možnost, využijte hromadnou dopravu nebo novou službu "lyžařský shuttle" ve spolupráci s LUNA TAXI Nový Bor. 

  • Polevsko, otočka (zastávka na návsi za hospodou) - autobusy jezdí z Nového Boru na Polevsko a dále do Kytlice pouze ve všední dny. Stopa začíná přímo na zastávkou a po 1 km vás stoupáním dovede na Jedličnou
  • Prácheň, prodejna - autobusy z/do Nového Boru, České Kamenice, Kamenického Šenova
  • Okrouhlá, čerpací stanice KM Prona - autobus z/do Nového Boru (místní linka), stopa začíná na louce
  • Nová Huť v Lužických horách, žel. st. - vlak jezdí ze směru Mladá Boleslav, Česká Lípa Nový Bor a dále z směr Jedlová, Rumburk. Stopa směrem na Polevsko a neupravená trasa směrem na Kaufmannův buk nebo na Šébr/Stožecké sedlo (pozor na přechod přes frekventovanou silnici 1/9)
  • Svor -Nová Huť - autobus jezdí omezeně o víkende směr Nový Bor a Rumburk, ve všední dny častěji. Stopa směrem na Polevsko a neupravená trasa směrem na Kaufmannův buk nebo na Šébr/Stožecké sedlo (pozor na přechod přes frekventovanou silnici 1/9)
  • Jedlová žel. st. - vlaky z/na Děčín, Rumburk a Mladou Boleslav. Neupravenou stopou v okolí Jedlové nebo na Šébr/Stožecké sedlo, odkud začínají upravené stopy Lužické magistrály. 
 

Portrét

Facebook