Jdi na obsah Jdi na menu

POZOR PROBÍHÁ TEŽBA KŮROVCOVÉHO DŘEVA v okolí Polevska

tezba.jpgUpozorňujeme, že vzhledem ke kůrovcové kalamitě a po dohodě s Lesy České republiky probíhá plánovaná těžba v uvedených lokalitách. Na zbytku lyžařských tratí v okolí obcí a na Lužické magistrále platí domluvený odklon těžby během údržby stop pro běžkaře. Toto je v době kůrovcové kalamity kompromis, který byl vyjednán před zimou mezi zástupci Lesy ČR (lesních správ Česká Lípa a Rumburk), zástupci obcí, Svazku obcí Novoborska a Ski Polevsko. Při pohybu v těchto lokalitách dbejte zvýšené opatrnosti a počítejte s pohybem techniky!

Upozorňujeme, že vzhledem ke kůrovcové kalamitě a po dohodě s Lesy České republiky probíhá plánovaná těžba v uvedených lokalitách:

  • pod Bouřným - kolem Jána a Kaufmannova buku,

 

  • v okolí Milštejna, proto není možné spojit Cvikovsko s tratěmi pod Luží. Není také možné strojově upravit celou trasu Lužické magistrály v úseku Nová Huť - Kaufmannův buk (již 2x zde zapadl skútr) z důvodu těžby,
  • na konci Kočárovky u Svoru a na Svorské silnici ze Svoru na Jedličnou.
  • UPOZORŇUJEME, že tato silnice Svor - Jedličná se bude příští týden od pondělí 1.2. upravovat pluhem a bude se zde pohybovat lesní technika a náklaďáky se dřevem. Tuto trasu nedoporučujeme pro běžkaře.
  • Vyplužena bude i malá část Kočárovky od Svoru, kde se nachází uskladněné dřevo (poté již bude těžba a odvoz dřeva ukončen).

Na zbytku lyžařských tratí v okolí obcí a na Lužické magistrále platí domluvený odklon těžby během údržby stop pro běžkaře. Toto je v době kůrovcové kalamity kompromis, který byl vyjednán před zimou mezi zástupci Lesy ČR (lesních správ Česká Lípa a Rumburk), zástupci obcí, Svazku obcí Novoborska a Ski Polevsko. Při pohybu v těchto lokalitách dbejte zvýšené opatrnosti a počítejte s pohybem techniky!
Děkujeme za pochopení.

 

Portrét

Facebook