Jdi na obsah Jdi na menu

Běžkaři budou bojovat o Polevskou lyži i unikátní medaile

specialni-medaile--2-.jpgV sobotu 19.1.2013 se na běžeckých tratí nad Polevskem koná Polevská lyže. Tradiční závod s novým názvem, který byli pořadatelé nuceni změnit z původní Zlaté lyže Lužických hor kvůli shodě se jménem známějšího klání v Novém Městě na Moravě. Legendární zlatá lyže, symbol závodu,  polevským běžkařům zůstává a i letos se na ní objeví zlatým písmem jméno vítěze. Od roku 1993 nese pozlacená ski již 16 jmen. Zda se jím stane obhájce z loňského ročníku Ondřej Marek z Liberce, je zatím ve hvězdách.

specialni-medaile--1-.jpgV sobotu 19.1.2013 se na běžeckých tratí nad Polevskem koná Polevská lyže. Tradiční závod s novým názvem, který byli pořadatelé nuceni změnit z původní Zlaté lyže Lužických hor kvůli shodě se jménem známějšího klání v Novém Městě na Moravě. Legendární zlatá lyže, symbol zároku 1993 nese pozlacená ski již 16 jmen. Zda se jím stane obhájce z loňského ročníku Ondřej Marek z Liberce, je zatím ve hvězdách.

Závodníci se mohou přihlašovat v den závodu od 8:30 do 9:30 na obecním úřadě v Polevsku. Start pro dětské kategorie je plánován od 10 hodin. Nejmenší závodníci absolvují tratě v délce od 0,5 km do 4 km. Poté se na trať intervalovým startem vydají dorostenci a ženy, kteří absolvují 8 kilometrů. Muži a veterány čeká dvanáctikilometrový závod. Vzhledem k malému množství sněhu se závod uskuteční na upraveném dvoukilometrovém okruhu v okolí vleku a Polevského vrchu se startem u kapličky mezi Polevskem a Práchní. Závodní lyže proto raději nechte doma. Podobně se na konci roku konal i Silvestrovský běh.

Lyžník a umělec Arno Čančík, autor medailíVyhlášení vítězů se uskuteční mezi 13. a 14. hodinou na obecním úřadě v Polevsku. První tři v kategorii si odnesou věcné ceny od sponzorů a unikátní kovové medaile Polevské lyže. Přímo pro tento závod je navrhl a vyhotovil známý kovorytec a brusič skla Arno Čančík z Nového Boru. Medaile na jedné straně se siluetou lyžaře a z druhé s obrysem Klíče a polevského kostela ozdobí nejlepší lyžaře na stupních vítězů.

Další sportovní podnik na polevských tratích je lahůdkou v seriálu běžeckých závodů. V sobotu 2. února se uskuteční nejtěžší závod v běhu na lyžích v Lužických horách, slavná Lužická třicítka. On-line přihlašování za zvýhodněné startovné bude možné do 28. ledna.  Naplno již běží přípravy na Lyžařský sprint o pohár města Nový Bor, novinku v kalendáři SKI Polevsko. Závod se uskuteční 16. února na cyklistickém areálu v Novém Boru a nabídne atraktivní podívanou pro diváky přímo v centru města. Ski sprint je určen pro všechny věkové kategorie od malých závodníků až po veterány. Po závodě bude trať zpřístupněna pro veřejnost.

 

pc315188.jpg

 

Využijte dobrých podmínek na polevských tratích o nadcházejícím víkendu zejména na okruhu v okolí vleku a Polevského vrchu s přístupem od kapličky mezi Polevskem a Práchní. Sledujte webové stránky www.skipolevsko.cz, kde najdete termíny závodů a aktuální plán údržby.

Jan Šmíd, SKI Polevsko

 

 

Portrét

Facebook