Jdi na obsah Jdi na menu

Běžecké tratě jsou připraveny. Zima může začít!

polevsko036.jpgZimní běžecké okruhy v okolí Polevska jsou připraveny na nápor běžkařů a především na tolik očekávaný sníh.

R001-037.JPGZimní běžecké okruhy jsou připraveny na nápor běžkařů a především na tolik očekávaný sníh. Členové SKI Polevsko během podzimu uspořádaliněkolik pracovní brigád na okruzích v okolí Polevska. Před začátkem sezóny bylo nutné zkontrolovat okruhy v celkové délce 25 km a provést odvodňování, čištění a terénní úpravy cest, sekání trávy, sbírání odpadků, mapování okruhů, odklízení spadlých stromů a větví zasahujících do cesty. Neméně důležitá je oprava a údržba sněžných skútrů. Vše musí být připraveno na zimu ještě, než spadnou první sněhové vločky.

Hlavním nástupním místem do běžeckých okruhů je Jedličná (Tannenberg) mezi obcemi Polevsko a Kytlice. Zde se nachází parkoviště a zázemí pro pořádané závody. Do stopy se běžkaři napojí také "U Kapličky" na silnici z Polevska na Prácheň nebo přímo od autobusové zastávky v obci Polevsko, od které vyjíždí skútr. Dalšími místy, odkud se dostanou lyžaři na upravené okruhy, jsou z Okrouhlé od benzínové pumpy KM Prona, z Práchně cestou k vysílači nebo z horní části obce Kytlice. Přístup do stop je rovněž možný ze Svoru a z Nového Boru.

Polevské tratě se nacházejí na Novoborsku v nadmořské výšce 500 - 626 m na hranici Libereckého a Ústeckého kraje. Délky udržovaných okruhů jsou v délce 3, 5, 7 a 10 km a zahrnují oblast Lužických hor od Práchně po Svor a Kytlici. Při dostatečné sněhové pokrývce bude o víkendech rolbou upraven okruh v délce 3 km pro bruslení. Na své si tak přijdou vyznavači klasického stylu i skate.

O úpravu tratí se stará oddíl běžeckého lyžování SKI Polevsko a obec Okrouhlá. Financování údržby tratí je především z veřejných zdrojů. Poděkování  patří obci Polevsko, Kytlice, dalším obcím a městům Svazku obcí Novoborska i řadě sponzorů!

SKI Polevsko kromě úpravy tratí pořádá během zimy i několik závodů. Tuto zimní sezónu jsou opět připraveny 4 tradiční závody. Startuje se 31.12.2011 Silvestrovským během, 14. ledna následuje Zlatá lyže Lužických hor. Nejtěžším je závodem je Lužická třicítka, která se uskuteční poslední sobotu v lednu 28.1. Poslední akcí polevských běžkařů jsou oblíbené Polevské štafety plánované na 11. února 2012.

Informace o závodech, mapu běžeckých tratí a aktuálním plánu údržby najdou běžkaři ve sněhovém zpravodajství

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z běžeckých okruhů Polevsko


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook