Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Dětský oddíl SKI Polevsko podpořil s.p. Lesy ČR

30. 12. 2014 Aktuality

l30.jpgLesy ČR s.p. podpořily SKI Polevsko v rámci projektu Činnost žákovského lyžařské oddílu SKI POLEVSKO. Hlavním cílem projektu bylo vylepšit materiální základnu, tj. vybavení – především lyží, holí a obutí. Důvodem bylo získat dostatek lyží a holí do majetku klubu pro potřeby nových i stávajících členů. Poskytnuté prostředky byly využity na nákup dvou kompletních sestav pro běh na lyžích skládajících se ze 2 párů běžeckých lyží včetně vázání a holí a to ve dvou velikostech.

Letní akce SKI Polevsko: noční výstup z Boru a triatlon v Kytlici

9. 7. 2014 Aktuality

img_2840.jpgV sobotu 12. července se vydejte z Nového Boru na 759 m vysokou dominantu Lužických hor – Klíč a nechte se okouzlit tajemnou noční atmosférou a výhledem na rozsvícená města. Sraz účastníků Nočního výstupu na Klíč je od 21:30 na dětském hřišti v Arnultovicích v Novém Boru. V druhé polovině prázdnin 9. srpna si nenechte ujít Kytlický minitriatlon, který je letos zařazen do zbrusu nového outdoorového setiálu Lužický horal. Triatlon v Kytlici se za svou téměř třicetiletou historii stal legendou mezi triatlony a dalšími sportovními akcemi v Lužických horách a je vyhledávaný u zkušených triatletů i amatérských sportovců.

Polevská lyže a Kytlický minitriatlon zařazeny do nového seriálu Lužický horal

19. 12. 2013 Aktuality

luzickyhoral-3cmyk.jpgV lednu odstartuje Klíčovým během v Radvanci zcela nový outdoorový seriál s názvem Lužický horal.  Jde o sérii šesti netradičních závodů v přírodě v okolí Nového Boru, které kombinují zimní i letní aktivity: běh, běh na lyžích, kolo, duatlon, triatlon a plavání. Všechny akce spojuje atraktivní prostředí Lužických hor. Do seriálu jsou zařazeny i akce SKI Polevsko: Polevská lyže (18.1.) a Kytlický minitriatlon (9.8.).

Naučná stezka Za polevskými obry

7. 10. 2013 Aktuality

polevsko-naucna-stezka-za-polevskymi-obra-stromy-tip-vylet-1301_denik-600.jpgNová naučná stezka Za polevskými obry láká od jara 2013 turisty a rodiny s dětmi na Polevsko. Víte, kdo je Mrakošmak, Kochal, Jasmír, Panožrout, Pamětnice?

DOPORUČUJEME!

Pozvánka na sportovní akce do Lužických hor: duatlon, triatlon a noční výstup

15. 5. 2013 Aktuality

img_4976_tl.jpgRádi bychom Vás pozvali na jarní a prázdninové sportovní akce do Lužických hor, kterými jsou SILVINI X DUALTON KYTLICE, který pořádá Outdoor Sports Okrouhlá v sobotu 25.5.2013. O prádzninách 20. července se s námi vydejte na NOČNÍ VÝSTUP NA KLÍČ a 10. srpna na KYTLICKÝ MINITRIATLON.

Běžkaři budou bojovat o Polevskou lyži i unikátní medaile

16. 1. 2013 Aktuality

specialni-medaile--2-.jpgV sobotu 19.1.2013 se na běžeckých tratí nad Polevskem koná Polevská lyže. Tradiční závod s novým názvem, který byli pořadatelé nuceni změnit z původní Zlaté lyže Lužických hor kvůli shodě se jménem známějšího klání v Novém Městě na Moravě. Legendární zlatá lyže, symbol závodu,  polevským běžkařům zůstává a i letos se na ní objeví zlatým písmem jméno vítěze. Od roku 1993 nese pozlacená ski již 16 jmen. Zda se jím stane obhájce z loňského ročníku Ondřej Marek z Liberce, je zatím ve hvězdách.

SKI Polevsko zve do běžeckých tratí i na závody

28. 12. 2012 Aktuality

R001-037.JPGNa okruzích v okolí Polevska byla začátkem prosince zahájena zimní sezóna. Běžkaři tak mohli využít skvělých podmínek a radovat se z množství sněhu, které zasypalo Lužické hory. O úpravu tratí v této lokalitě se starají dvě místní organizace: oddíl běžeckého lyžování SKI Polevsko a obec Okrouhlá. Při dobrých sněhových podmínkách je upraveno celkem 25 km běžeckých tras. Polevští běžkaři zvou i na tradiční závody a chystají několik novinek. Zájem o běžecké lyžování na Novoborsku je patrný z narůstajícího počtu návštěvníků běžeckých tratí a závodníků přijíždějících z blízkého i dalekého okolí. Potěšující se i zájem u dětí, které navštěvují mládežnický oddíl při SKI Polevsko a v regionu dosahují řady úspěchů v běhu a běhu na lyžích.  

Zahájení běžkařské sezóny na Polevsku v Lužických horách

7. 12. 2012 Aktuality | Komentářů: 0

klasika+brusleni-polevsko.JPGNa okruzích v okolí Polevska v Lužických horách leží v současnosti (7.12.2012) kolem 20 cm sněhu. Výborné sněhové podmínky, plánovaná úprava na nadcházející víkend a krásné počasí slibuje skvělý start běžkařské sezóny na tratích v okolí Polevska na Novoborsku v Lužických horách.

Přehled uplynulých akcí jaro-léto 2012

1. 12. 2012 Aktuality

p8114023.jpgPřehled uplynulých akcí během jara a léta 2012 s přehledem o výsledcích a fotogalerii: Polevský běh lyžařů 21. dubna, Noční výstup na Klíč 4. srpna, Kytlický minitriatlon 11. srpna 2012. 

Druhý pokus o Noční výstup na Klíč: sobota 4. srpna

29. 7. 2012 Aktuality

klic-2012_novy_termin.jpgVydejte se v sobotu 4. srpna v novém termínu na 759 metrů vysokou dominantu Lužických hor a nechte se okouzlit tajemnou atmosférou a výhledem na rozsvícená města i noční krajinu. Původní termín byli nuceni organizátoři změnit kvůli varování meteorologů na silné bouřky.

Akce byla finančně podpořena z rozpočtu města Nový Bor.

Portrét

Facebook