Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

POZVOLNÉ ZAHAJENÍ BĚŽKAŘSKÉ SEZÓNY V LUŽICKÝCH HORÁCH

8. 1. 2021 Aktuality

V okolí Luže a Polevska vyjedou v sobotu skútry na úpravu části lyžařských tratí Lužické magistrály. Ze sedmi subjektů, které udržují na Novoborsku lyžařské stopy vyjedou v sobotu zatím dva sněžné skútry spolku Ski Polevsko a pana Horáka z Horní Světlé. Předpokládáme zlepšení situace a rozšíření udržovaných tras v dalších dnech, kdy má opět sněžit. Z celkových 100 km lyžařských tratí propojených Lužickou magistrálou bude v sobotu upraveno kolem 20 km tratí.

Rozhovor předsedy Ski Polevsko Honzy Šmída k nadcházející běžkařské sezóně

7. 1. 2021 Aktuality

Rozhovor Honzy Šmída pro MF DNES si přečtěte v nezkrácené podobě. Dozvíte se zde aktuální novinky k údržbě lyžařských tratí, situaci s těžbou kůrovcového dřeva a jak probíhá údržba Lužické magistrály. 

V prosinci proběhlo jednání k údržbě lyžařských tratí

15. 12. 2020 Aktuality

Ve čtvrtek 10.12. proběhlo pravidelné jednání k zimní údržbě běžkařských tratí v Lužických horách za účasti zástupců Ski Polevsko, Svazku obcí Novoborska, Libereckého kraje, spol. Lesy ČR, starostů okolních obcí, Klubu českých turistů, policie ČR, zástupců destinací Lužické hory a České Švýcarsko a subjektů upravujících běžkařské tratě. Zúčastnění se vzájemně informovali o aktuální těžbě dřeva, vzájemném předávání informací o těžbě na území Lužických hor, stavbě lávky na Šébru a navazujících tras, koordinaci zimní údržby tratí včetně úpravy Lužické magistrály, aktuálním počtu subjektů upravujících tratě, zdroji informací o aktuální úpravě stop, nástupních místech a údržbě stávajících a nových parkovacích ploch, termínech tradičních závodů. Podrobnosti se dozvíte v příspěvku.

Běžkařské novinky v Lužických horách v zimní sezóně 2019-2020

2. 12. 2019 Aktuality | Komentářů: 0

V úterý 26.11. proběhlo tradiční setkání před zimní sezónou svolané zástupci Ski Polevsko a Svazku obcí za hojné účasti zástupců společností Lesy ČR, CHKO Lužické hory, KČT, Svazku obcí Novoborska, Policie ČR, Bílé stopy, zástupců obcí a subjektů, které upravují lyžařské tratě v Lužických horách. Všem děkujeme za účast a podporu běžeckému lyžování. Jaké jsou NOVINKY a na co se můžete tuto běžkařskou sezónu těšit v Lužických horách? Zde jsou nejdůležitější závěry z jednání.

Na Polevsku znovu ožije dětský běžkařský oddíl

29. 8. 2019 Aktuality

Dětský oddíl zaměřený na běžecké lyžování i další doplňkové sporty jako je cyklistika, běh, lezení nebo hry na rozvoj motoriky se na Novoborsku otevírá po několikaleté přestávce. Impuls k oživení oddílu pro malé běžkaře vznikl po dohodě se zástupci  Ski Polevsko a Domem dětí a mládeže Smetanka v Novém Boru. Přihlášky do oddílu během září ZDE

Okresní kolo v klasickém lyžování na Polevsku

6. 1. 2018 Aktuality

img_4658.jpgSmetanka DDM Nový Bor ve spolupráci s OR AŠSK Česká Lípa a Ski Polevsko pořádají ve středu 24.1. na Polevsku u Kapličky Okresní kolo v klasickém lyžování. Více zde

Byli jste spokojeni se stopami na Polevsku? Zde máte možnost přispět a podpořit Ski Polevsko

3. 1. 2018 Aktuality

fotop4773u.jpgByli jste spokojeni se stopami, užili jste si běžecké lyžování na Polevsku a v jeho okolí, líbilo se vám u nás? Neziskový spolek Ski Polevsko, který udržuje část tras v okolí Polevska a v Nového Boru a pořádá několik akcí pro širokou veřejnost, vás tímto žádá o podporu a příspěvek na údržbu běžkařských tratí a svoji sportovní a spolkovou činnost. Oddíl Ski Polevsko a jeho členové, většina z nich dobrovolníků, se ve svém volném čase starají nejen o zimní údržbu tratí během zimy, ale i v rámci několika pracovních brigád před sezónou, při opravě techniky a vybavení či v rámci pořádání tradičních sportovních akcí jako jsou závody na běžkách, v běhu nebo triatlonu.
Budeme rádi za jakýkoliv příspěvek, který můžete zaslat převodem na náš účet 43-1708990227/0100 u Komeční banky.

Nová trika Ski Polevsko s motivem lyžařských tratí jsou na světě

6. 4. 2017 Aktuality

navrh-trika-page-003--1-.jpgMáme pro vás nová trička, která vás určitě potěší a zahřejí na těle i na duši. Trika jsou s motivem polevských tratí a Lužické magistrály, takže se v nich na polevských tratích rozhodně neztratíte. Pánská modrá ve velikosti S - XL a dámská červená ve velikosti XS - XL. Cena trika je 400 Kč. Finance z prodeje triček půjdou na údržbu lyžařských tratí a činnost spolku Ski Polevsko. 

 

Natáčení Toulavé kamery na běžkařských tratích v okolí Polevska

21. 3. 2017 Aktuality

Díky skvělým podmínkám letos do stop v Lužických hor zavítaly hned dva televizní štáby. V únoru přijel do okolí Polevska a Prysku natáčet tým Toulavé kamery. Kdo nestihl vysílání v České televizi, může si tento díl pustit na webu. Hvězdami a průvodci po Lužických horách se stala Dana Vyhnálková ze Ski Polevsko a starosta obce Prysk Jan Sviták. Podívat se můžete i na další reportáž z Polevska a Prysku od Ústecká TV. Ti u nás natáčeli již v lednu. 

Rozhovor s Honzou Šmídem nejen o zimní údržbě běžeckých v tratí Lužických horách

16. 3. 2017 Aktuality

polevsky-beh.jpgZveřejnili jsme pro vás celé znění rozhovoru, který se věnuje zimní údržbě, tradici běžeckého lyžování v Lužických horách i možnostem dalšího rozvoje cestovního ruchu v regionu. Zkrácený text byl otištěn v 5plus2. Otázky kladl Tomáš Lánský (MF DNES a 5plus2) a odpovídal Honza Šmíd (Ski Polevsko).

Portrét

Facebook