Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Na Polevsku znovu ožije dětský běžkařský oddíl

Dětský oddíl zaměřený na běžecké lyžování i další doplňkové sporty jako je cyklistika, běh, lezení nebo hry na rozvoj motoriky se na Novoborsku otevírá po několikaleté přestávce. Impuls k oživení oddílu pro malé běžkaře vznikl po dohodě se zástupci  Ski Polevsko a Domem dětí a mládeže Smetanka v Novém Boru. Přihlášky do oddílu během září ZDE

Na Polevsku znovu ožije dětský běžkařský oddíl

Běžecké lyžování má v Lužických horách dlouholetou tradici. První organizované závody se na Polevsku pořádají od 70. let minulého století, kam sahají kořeny nejtěžšího závodu - Lužické třicítky i legendární Polevské lyže. První strojová úprava tratí v okolí Jedličné a Polevska pak proběhla v druhé polovině 80. letech skútrem značky Buran. Na tuto historii navazují běžkaři ze spolku Ski Polevsko, kteří pravidelně pořádají závody v běhu na lyžích a spolu s obcemi z Novoborska se starají o údržbu běžeckých tratí v Lužických horách. Při dobrých sněhových podmínkách je zde pro milovníky bílé stopy upraveno až 100 kilometrů běžkařských tratí.
 
Dětský oddíl zaměřený na běžecké lyžování i další doplňkové sporty jako je cyklistika, běh, lezení nebo hry na rozvoj motoriky se na Novoborsku otevírá po několikaleté přestávce. Impuls k oživení oddílu pro malé běžkaře vznikl po dohodě se zástupci  Ski Polevsko a Domem dětí a mládeže Smetanka v Novém Boru. "O znovuobnovení dětského klubu diskutujeme již několik let. Nyní se podařilo oslovit mladého a šikovného trenéra Ladislava Ličíka, který se zaměří na celkovou sportovní přípravu dětí nejen v běhu na lyžích. V době, kdy není sníh bude program kroužku zaměřen na různé venkovní i vnitřní volnočasové aktivity", dodává Dana Vyhnálková, místopředsedkyně spolku Ski Polevsko a zároveň vedoucí kroužku v DDM Smetanka. 
 
Kroužek bude prozatím určen pro děti ve věku od 9 do 14 let. Pokud bude dostatečný zájem, v dalších letech se předpokládá zapojení i mladších dětí. Tréninky budou probíhat od října 2019 každé úterý od 16:00 do 17:30 hodin dle podmínek venku nebo v tělocvičně. Předpokládaná kapacita je 15 děutí. Úvodní informativní schůzka se koná v úterý 17.9.2019 v 16:00 v DDM Smetanka na adrese Smetanova 387 v Novém Boru. Přihlášky ZDE. Od nového školního roku zde najdou zájemci z řad dětí i dospělých pestrou nabídku sportovních, jazykových či výtvarných kroužků. 
 
 "Mám obrovskou radost, že se nám se Smetankou daří oživit dětský oddíl pro malé běžkaře. Pokud chceme zachovat aktivity našeho spolku v Lužických horách při pořádání sportovních akcí a údržbě lyžařských tratí, tak právě dětský oddíl nám pomůže do budoucna zachovat padesátiletou tradici běžeckého lyžování v Lužických horách. Rozhodně máme na co navazovat", doplnil Jan Šmíd, předseda sportovního klubu Ski Polevsko.
 
Polevští bežkaři plánují zaměřit se i na dospělé zájemce o běžecké lyžování. V případě zájmu široké veřejnosti a dobrých sněhových podmínek budou v zimě otevřeny jednodenní či víkendové kurzy běžeckého lyžování. Termíny závodů i sněhové zpravodajství budou zveřejněny na webu www.skipolevsko.cz a na facebookovém profilu klubu.

Zaměření kroužku: celková sportovní příprava dětí s důrazem na běžecké lyžování a doplňkové sporty – cyklistika, běh, lezení, hry na rozvoj motoriky a psychiky.

Pro děti ve věku 9 - 14 let. Max. počet 15 dětí.

Úvodní schůzka k dětskému oddílu BĚŽECKÉ LYŽOVÁNÍ se koná v úterý 17.9.2019 v 16:00 v DDM Smetanka, Smetanova 387 Nový Bor

Tréninky budou probíhat od října 2019 každé úterý od 16:00 do 17:30 hod.

Místo tréninků venku nebo v tělocvičně podle podmínek.

Trenér: Ladislav Ličík

Přihlášky přes www.smetankanovybor.cz/krouzky/1022-broyzeck-o-lyyzov-an-u

 plakat-detsky-oddil_orez.jpg

 
 
 

Portrét

Facebook